Löw: "Komende half jaar ga ik experimenteren"

donroyco

De Duitse bondscoach Joachim Löw is van plan om te gaan experimenteren met zijn elftal, aangezien Duitsland zo goed als zeker is van deelname aan het EK 2012. Het gaat de ploeg van Löw voor de wind in de EK-kwalificatiereeks; het staat al tien punten voor op de eerstvolgende concurrent.

"De aankomende zes maanden zal ik gaan experimenteren", meldde Löw in Bild. "Er is natuurlijk een vaste kern met spelers, maar ik denk dat er in de nationale ploeg veel veranderd gaat worden in het komende jaar."

"Ik ben niet van mening dat ik zes maanden voor aanvang van het EK al moet weten wat mijn beste formatie is. Wat dat betreft zal ik ook een heel ander team opstellen tegen Nederland, dan tijdens de start van het EK 2012. Ik weet enkel en alleen dat ik vier weken voor het toernooi mijn vaste opstelling in mijn hoofd moet hebben", vervolgde de keuzeheer.

Enkele spelers lijken zeker van een plaats in het elftal van Löw. Voor de spitspositie zijn Miroslav Klose en Mario Gomez in de race. Klose verkast na dit seizoen naar SS Lazio, terwijl Gomez goed presteert bij Bayern München. "Het is belangrijk dat Miroslav aan spelen toekomt. Het is een positieve ontwikkeling voor hem dat hij aan een nieuw avontuur begint."