'Rijkaard aan de slag bij Aston Villa'

donroyco

Na zijn ontslag bij Galatasaray eind 2010, lijkt Frank Rijkaard binnenkort weer als trainer aan de slag te gaan. De Amsterdammers is topkandidaat bij Aston Villa. Frank Rijkaard lijkt op het aanbod in te gaan. Volgens Daily Star heeft de trainer die in 2006 met Barcelona de Champions League won zijn ja-woord al gegeven aan Aston Villa.

The Villans dachten de opvolger van de met gezondheidsproblemen vertrokken Gerard Houllier al binnen te hebben, maar Roberto Martinez besloot om nog een seizoen bij Wigan Athletic te blijven. Naast Rijkaard worden ook de namen Mark Hughes (onlangs vertrokken bij Fulham), Rafael Benítez (oud-Liverpool en -Inter) en David Moyes (Everton) genoemd, maar Rijkaard zou zijn ja-woord al hebben gegeven aan de club die afgelopen seizoen als negende eindigde in de Premier League.

Als Rijkaard inderdaad in Birmingham tekent, dan is hij de tweede Nederlandse manager in de competitie. Martin Jol tekende eerder deze week bij Fulham. Het zouden er drie kunnen worden als Guus Hiddink voor komend seizoen zijn ja-woord geeft aan Chelsea. The Blues willen de huidig bondscoach van Turkije dolgraag vastleggen.