Quick-scoping keert terug in Modern Warfare 3

Kevin (KoosyNL)

Met Call of Duty: Black Ops had Treyarch besloten dat quick-scoping niet meer de bedoeling was en had deze functie uit de game gehaald. Dit tot onvrede van veel fans. De nieuwe game in de serie, Modern Warfare 3, zal eind dit jaar verschijnen en zal hoogstwaarschijnlijk de functie weer bevatten.

Volgens community manager bij Infinity Ward, Robert Bowling, zit de mogelijkheid om te quick-scopen nog steeds in de game. Hij waarschuwt ons dat de game nog veel zal veranderen maar dat de filosofie van de game, bijft bestaan.

“Currently, you can still quick scope in Modern Warfare 3. Keep in mind though, multiplayer is always changing at this stage (new perks, new balancing, new everything all the time based on feedback), however our philosophy on that hasn’t changed since MW2.”

Quick-scoping is een techniek waar gebruikt wordt gemaakt van de auto-aim van de game. Door snel de vizier van je sniperrifle omhoog te brengen en op precies het juiste moment te schieten, kun je een vijand gemakkelijk doden zonder echt te hoeven richten. Er is veel discussie gaande of de techniek wel een echte techniek is of dat het een soort van cheaten is.

MW3