Vettel verwacht zware race

Peterselieman

Sebastian Vettel verwacht dat de Grand Prix van Canada voor Red Bull Racing zwaar zal gaan worden. De Duitser reed vandaag naar de poleposition, maar het verschil met de concurrenten was klein, waardoor hij verwacht dat het net als in Monaco spannend zal gaan worden.

"Morgen is het weer een nieuwe dag en een nieuw avontuur. We hebben de laatste twee Grands Prix gezien dat het op zondag dicht bij elkaar zit en dat zal hier niet anders zijn. We zijn er helemaal klaar voor om de strijd aan te gaan, maar het zal zeker niet makkelijk worden," zei Vettel op de persconferentie na de kwalificatie.

De Duitser hoopt dat morgen bij hem het Kinetic Energy Recovery System wel blijft werken. Teamgenoot Mark Webber heeft er het hele weekend al problemen mee. "Als het geval is, dan wordt het moeilijk voor ons om onze rivalen af te stoppen. Gelukkig genoeg heb ik er vandaag geen problemen mee gehad en is er ook geen reden om te denken dat het stuk gaat, maar er is toch een grotere kans dat KERS het bij ons begeeft dan dat bijvoorbeeld de Ferrari-jongens een motorprobleem krijgen," zei Vettel die zijn zesde zege van het seizoen nog lang niet geteld heeft.