Cantona bij afscheidswedstrijd Scholes

Olga Kroeders

De Franse vedette Eric Cantona zal op Old Trafford terugkeren voor de afscheidswedstrijd van Paul Scholes. Hij zit op de bank bij tegenstander New York Cosmos, waar hij werkt.

Cantona is momenteel technisch directeur bij de Amerikaanse club die zal spelen tegen Manchester United in de afscheidswedstrijd. De 45-jarige Fransman komt hiermee terug op het nest waar hij vijf jaar lang hoogte- en dieptepunten meemaakte.

Met Manchester United pakte Cantona tussen 1992 en 1997 vier titels en twee FA Cups in die tijd. Maar hij is vooral bekend om zijn enorme temperament. Een kenmerk dat hem een schorsing van negen maanden opleverde toen hij een Crystal Palace-fan een karatetrap verkocht toen deze de Fransman uitschold.

Scholes krijgt de afscheidswedstrijd van de club waar hij zijn gehele carrière, zeventien jaar lang, speelde. Hij is blij met de komst van Cantona. "Ik hoop dat de fans zullen genieten, vooral van de strijd tussen Ferguson en Eric voor de dug-out", zei de 36-jarige Scholes tegen de Engelse pers.