Misschien doorstart RBC in Hoofdklasse

Jeffrey

RBC Roosendaal is deze week failliet verklaard, maar dat wil niet zeggen dat de club ophoudt te bestaan. De stichting RBC Roosendaal denkt aan een doorstart op amateurbasis.

"We hebben een grote jeugdafdeling met zo'n 120 spelers. Het zou zonde zijn als die zou wegvallen. De KNVB geeft clubs uit het betaald voetbal die failliet gaan de mogelijkheid om terug te keren als amateurclub in de hoofdklasse. We onderzoeken nu of dat bij RBC te realiseren is", zegt Henk Claassens van de stichting aan Omroep Brabant.

De overschrijvingstermijn loopt echter tot 15 juni, dus RBC zal snel moeten beslissen. "Dat betekent dat we snel voldoende geld bij elkaar moeten krijgen. We zijn nu in onderhandeling met de KNVB. Uit alle hoeken komen RBC-getrouwen die zich aanmelden om te sponsoren. En dat terwijl we op dit moment weinig te bieden hebben."

Claassens blijft ondanks zijn clubliefde realistisch. "Een grote zak met geld is de droom van elke RBC'er. Maar het is nou eenmaal zo dat die grote zak met geld niet gevonden is. Maar nu moeten we realistisch zijn in de oplossing. De tijd dringt."