Farrar spreekt over dood Weylandt

Olga Kroeders

In een interview met de Belgische krant Het Laatste Nieuws heeft Tyler Farrar voor het eerst gepraat over het verlies van zijn boezemvriend Wouter Weylandt. De Belgische sprinter van Team Leopard-Trek kwam vorige maand om het leven als het gevolg van een zware valpartij in de Giro d'Italia.

Farrar sprak Weylandt tien kilometer voor de fatale val voor het laatst. "Pas na de finish hoorde ik van zijn crash. Joachim Schoonacker, een verzorger waarmee Wouter en ik goed bevriend waren, nam me mee naar de bus."

De Amerikaanse renner van Garmin wist aanvankelijk niet hoe ernstig de val van Weylandt was. "Onderweg zei hij (Schoonacker, red.) me dat Wouter zwaar gevallen was. Ik dacht: Hij heeft iets gebroken: een been of zijn sleutelbeen. Iedereen valt in het wielrennen. Pas in de bus kreeg ik het hele verhaal te horen. Ik was verpletterd, een puinhoop."

Farrar ging na de begrafenis naar de Verenigde Staten om zijn hoofd leeg te maken. "Het was voor mij de enige manier om de dood van Wouter achter me te laten en mijn hoofd leeg te maken. In Gent had ik te veel herinneringen."