Bahrein kwaad op Ecclestone

Peterselieman

Het wel of niet houden van de Grand Prix van Bahrein dit jaar begint ondertussen de zoveelste Formule 1-soap te worden. Dit keer zijn de autoriteiten van het koninkrijk kwaad op Formule 1-baas Bernie Ecclestone omdat hij eerst de race op de kalender terug wilde, maar nu hier op teruggekomen is.

Ecclestone lijkt gezwicht te zijn voor de druk van de teams die er op wijzen dat zonder hen geen besluit genomen kan worden of de race terug op de kalender komt en zo ja wanneer. Dit tot woede van de baas van het Bahreinse bureau voor toerisme Nabeel Kanoo. "Het is een schandelijke beslissing en het ruikt naar hypocrisie. Er was geen enkele aanleiding om de race weer af te gelasten," zo meldde hij aan Gulf News.

Williams-baas Adam Parr legt ondertussen aan Reuters uit waarom de datum van 30 oktober geen optie voor de teams is. "Hoe zeg je tegen mensen die een vakantie van twee weken naar India hebben geboekt en van plan zijn om de Grand Prix te bezoeken dat wij er op dat moment niet zijn? We hebben onze positie uitgelegd en meer valt er niet te zeggen. Het is gewoon te laat om de kalender nog te wijzigen."