Oranje en Zwitersland in november tegen elkaar

Niels (DerMeister)

Op vrijdag 11 november zullen het Nederlands elftal en Zwitserland een oefeninterland afwerken. Dit maakte de voetbalbond KNVB vandaag bekend. De wedstrijd wordt afgewerkt in de Amsterdam ArenA en begint om 20:30 uur.

De wedstrijd zal geen doorgang vinden als Nederland of Zwitserland op die dag play-offwedstrijden moet spelen voor de laatste tickers voor het Europees kampioenschap 2012 in Polen en Oekraïne. Vrijdag 11 en dinsdag 15 november zijn namelijk gereserveerd voor deze duels.

Op dit moment staat Zwitserland in Groep G van de kwalificatieronde op de derde plaats. Het verschil met de koploper Engeland en Montenegro bedraagt zes punten. Nederland gaat in Groep A met de volle score riant aan de leiding.

Nederland en Zwitserland zullen elkaar op 11 november voor de 33e keer treffen. De balans tussen beide landen is exact gelijk. Zowel Nederland als Zwitserland won de wedstrijd vijftien keer en tweemaal eindigde de partij in een gelijkspel. De laatste keer dat beide landen elkaar troffen was op 22 augustus 2007. Zwitserland won destijds het vriendschappelijke duel met 2-1. Namens Oranje wist Dirk Kuijt te scoren.

Vier dagen na de oefeninterland tegen de Zwiterse ploeg staat er voor Nederland nog een wedstrijd gepland. Duitsland is dan de tegenstander.