Playstation Home drukker dan ooit

Redactie

Meer gamers dan ooit bevinden zich in de virtuele wereld PlayStation Home sinds de service sinds vorige week weer toegankelijk is. Dat zegt een woordvoerder van Sony tegenover gamewebsite Gamasutra. "We vieren een feestje en zijn onze trouwe klanten dankbaar", aldus de woordvoerder.

Als gevolg van een cyberaanval kwam het PlayStation Network eind april twee maanden lang plat te liggen. Na het herstel heeft Sony meer dan honderd gratis voorwerpen in Home beschikbaar gesteld. Daarnaast is de E3-beursstand van Sony te bezichtigen en was de persconferentie maandagnacht live te bekijken in de virtuele wereld. Deze zaken zouden de stijging in het aantal gebruikers van PlayStation Home kunnen verklaren.

Op de E3-beurs gaf Sony-directeur Jack Tretton aan dat er weer bijna net zoveel activiteit is op het PlayStation Network als voor de hack. Zo heeft negentig procent van alle gamers met een PlayStation 3 weer ingelogd. Daarnaast is het aantal verkochte PlayStation 3's sinds het herstel wereldwijd met 27 procent gestegen.


PlayStation Home drukker dan ooit (Foto: Novum)