Jesse Eisenberg is goochelende bankrover

CoJackso

The Social Network-acteur Jesse Eisenberg gaat waarschijnlijk een stelende goochelaar spelen in Now You See Me van regisseur Louis Leterrier. In dit misdaaddrama maakt de FBI jacht op een team van illusionisten die gezamenlijk banken beroven. Ook Jake Gyllenhaal zegt geïnteresseerd te zijn, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Het beroven van de bank is telkens het hoogtepunt van de illusionistenshows. Als de goochelaars het geld binnen hebben, storten ze dit grotendeels uit over het joelende publiek, om dan spoorloos te verdwijnen. Hiermee weten ze de FBI steeds een stap voor te blijven.

Mélanie Laurent, vooral bekend van de Tarantino-film Inglourious Basterds, zou zijn benaderd voor de vrouwelijke hoofdrol. Ook Colin Firth, Sacha Baron Cohen, Jim Carrey, Hugh Grant en Phillip Seymour Hoffman zouden interesse hebben getoond, maar geen van hen heeft nog getekend.

De 27-jarige Eisenberg is momenteel te horen als de stem van papegaai Blu in de animatiefilm Rio. Hij begint deze zomer met de opnames van Woody Allens Bop Decameron. Zijn nieuwe komedie 30 Minutes or Less verschijnt in augustus in de Verenigde Staten, wanneer deze film in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn is nog niet bekend.


Jesse Eisenberg is goochelende bankrover (Foto: Novum)