"Gesink hoefde niet diep te gaan"

Peterselieman

Robert Gesink behaalde vandaag in de tijdrit in het Criterium Dauphiné een 23e plaats. De Rabobank-renner eindigde op bijna drie minuten van ritwinnaar Tony Martin, een groot verschil, maar ploegleider Adrie van Houwelingen is tevreden over het resultaat.

"Naar de maatstaven van vandaag is dit natuurlijk niet heel goed, maar met de verschillen tussen Robert en de mogelijke Tour-concurrenten zijn we in dit stadium niet echt ontevreden," zei Van Houwelingen op de site van de Rabobank. Gesink eindigde achter Bradley Wiggins, Cadel Evans en Jurgen Van den Broeck, maar bleef een concurrent als Ivan Basso voor.

"Robert is nog niet super, dat is ook helemaal niet erg. Hij kan beter en hij zal ook beter worden de komende tijd. Daar maken wij ons helemaal geen zorgen over. En Robert ook niet. Het komt echt wel goed," zei Van Houwelingen die hoop put uit de tussentijden. "Het tweede deel van de tijdrit verliep een stuk beter dan het eerste. Dat is een teken dat het met zijn reserves wel goed zit. Robert hoefde niet diep te gaan."