Pato opgenomen in Braziliaanse selectie Copa

Niels (DerMeister)

Bondscoach Mano Menezes kan tijdens de Copa America een beroep doen op Alexandre Pato. De Braziliaan miste de afgelopen oefenwedstrijden tegen Nederland en Roemenie wegens een schouderblessure, maar is hier voldoende van hersteld.

Ook Paulo Henrique Ganso is opgenomen in de definitieve selectie van Menezes. De creatieve middenvelder van Santos kampte ook lange tijd met een blessure, maar is eveneens op tijd fit om mee te doen aan de Copa America.

Brazilië won in 2007 de Copa America en is zodoende dit jaar titelverdediger. Het toernooi, dat van 1 tot 24 juli wordt gehouden, vindt dit jaar plaats in Argentinië. In de groepsfase zijn de Brazilianen ingedeeld met Ecuador, Paraguay en Venezuela. De nummers één, twee en beste nummers drie van de drie groepen plaatsen zich voor de kwartfinales.

De selectie van Brazilië

Doel: Julio Cesar (Inter), Victor (Gremio)

Verdediging: Daniel Alves (Barcelona), Maicon (Inter), Andre Santos (Fenerbahçe), Adriano (Barcelona), Lúcio (Inter), Thiago Silva (AC Milan), David Luiz (Chelsea), Luisão (Benfica)

Middenveld:
Lucas Leiva (Liverpool), Ramires (Chelsea), Sandro (Tottenham Hotspur), Jadson (Shakhtar Donetsk), Elias (Atlético Madrid), Elano (Santos), Paulo Henrique Ganso (Santos), Lucas Silva (São Paulo)

Aanval:
Robinho (AC Milan), Alexandre Pato (AC Milan), Fred (Fluminense), Neymar (Santos)