De Boeck kandidaat trainersschap VVV-Venlo

Niels (DerMeister)

Glen de Boeck lijkt in Venlo de opvolger te worden van de vertrokken interim-coach Wil Boessen bij VVV-Venlo. De Belg heeft inmiddels al enkele gesprekken met de Limburgse clubleiding achter de rug.

De 39-jarige De Boeck was in de winter al kandidaat om de vertrokken Jan van Dijk op te volgen, maar de voormalig verdediger van KV Mechelen en Anderlecht zag een overstap in een lopend seizoen niet zitten. In de Belgische media verklapte De Boeck dat hij diverse gesprekken heeft gevoerd met de clubleiding van VVV-Venlo en dat een contract in de maak is.

"Wij praten nog steeds met diverse kandidaten en dat betekent dat we nog in een oriënterende fase zitten", liet technisch manager Mario Captein wat terughoudend weten. Hij wilde wel bevestigen dat interim-trainer Boessen komend seizoen zijn rol als assistent weer zal gaan bekleden.

Naast De Boeck, voormalig trainer van Cercle Brugge en Germinal Beerschot, heeft VVV-Venlo ook interesse in Erik ten Hag. Hij is op dit moment bij PSV assistent van hoofdtrainer Fred Rutten.