Selectie Excelsior 'nagenoeg rond'

Olga Kroeders

Excelsior heeft een aantal spelers zien vertrekken naar Feyenoord en N.E.C. Nijmegen, maar is intussen al bijna rond met een aantal versterkingen voor volgend seizoen.

Excelsior wil vandaag graag een aantal nieuwe aankopen presenteren, heeft algemeen directeur Simon Kelder laten weten aan RTV Rijnmond. Het gaat om Niels Vorthoren en Wesley de Ruiter van FC Den Bosch. "De onderhandelingen gaan woensdag verder en dan volgt de medische keuring", aldus Kelder.

De 23-jarige Vorthoren speelde drie seizoenen bij Willem II en maakte in 2009 de overstap naar FC Den Bosch waar hij twee jaar basisspeler was. Doelman Wesley de Ruiter zat drie seizoenen bij FC Utrecht, maar kwam tot slechts twintig wedstrijden. Begin dit jaar maakte hij de overstap naar Den Bosch.

De Rotterdamse club is verder nog aan het praten met twee andere doelmannen, namelijk de twintigjarige Jeroen Zoet van PSV en huidig keeper Cees Pauwe. Als dat allemaal klaar is, is de selectie van volgend seizoen volgens Kelder 'nagenoeg rond'.