Bolletjesslikkers aangehouden in Santo Domingo

Redactie

De antidrugspolitie in de Dominicaanse Republiek heeft maandag twee Nederlanders aangehouden met bolletjes cocaïne in hun maag. De twee werden gepakt op het internationale vliegveld nabij de hoofdstad Santo Domingo toen zij naar België wilden vliegen. Dat meldt de politie in het Caribische land.

Na hun arrestatie bleek in een ziekenhuis dat de twee 82 en 91 bolletjes hadden geslikt. Hoeveel cocaïne in de bolletjes zat is niet bekendgemaakt. De twee waren volgens de politie als toeristen het land binnengekomen en wilden maandagochtend richting Brussel vertrekken. Röntgenstralen wezen uit dat zij de bolletjes hadden geslikt.

De Dominicaanse Republiek, een belangrijke trekpleister voor toeristen, wordt veelvuldig gebruikt als doorvoerhaven voor drugs uit Zuid-Amerika naar Europa. Op het vliegveld Aeropuerto Internacional de Las Américas worden dan ook regelmatig smokkelaars aangehouden.

Volgens recente cijfers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zitten er in de Dominicaanse Republiek 129 Nederlanders vast voor een drugsdelict.