THQ en Adidas werken samen aan miCoach

Pheno

Op de E3-persconferentie van THQ heeft de uitgever een samenwerking met Adidas onthuld. De twee bedrijven zijn bezig met een sporttrainer voor de Xbox 360 en PlayStation 3. MiCoach brengt allerlei trainingsprogramma's naar de huiskamer voor sporten zoals basketbal, voetbal, football en tennis.

Dwight Howard, Kaka, Tyson Gay, Jessica Ennis, Ana Ivanovic en Eric Berry werken allen mee in het spel als trainer. MiCoach laat spelers hun fitness-doelstellingen kiezen en begeleidt de speler in elke training. Spelers worden weergegeven in het spel via de camera op de Kinectsensor of PlayStation Move camera. De sportsterren oefenen naast de speler op het scherm, terwijl het spel de voortgang bijhoudt, door bijvoorbeeld je aantal bewegingen te tellen.

THQ zegt dat het bedrijf focust op de juiste opleidingen, maar ook het blijven motiveren van de speler. Mensen met een Adidas miCoach hartslagmeter krijgen ook real-time feedback op hun in-game prestaties. De miCoach mobiele app synchroniseert ook met het spel.

Orlando Magic basketballer Dwight Howard was op het evenement om de titel te promoten. Howard en andere sportsterren zijn met behulp van motion capturing vastgelegd in honderden uren video in het spel. Howard zegt over zijn opnamesessies: "Toen ik klaar was had ik massage van drie uur nodig. Alles deed me pijn".

MiCoach komt begin 2012 op de markt.