Dennis van der Geest maakt filmdebuut

CoJackso

Voormalig judokampioen Dennis van der Geest gaat zijn speelfilmdebuut maken in de jeugdfilm Mega Mindy en de Snoepbaron. Hij speelt Rufus, de sterke en sullige rechterhand van de baron. De opnames gaan in juni van start in Vlaanderen en Nederland. Ook Angela Schijf is te zien in een gastrol, laat producent Independent Films maandag weten.

"Ik vind het ontzettend leuk deze uitdaging aan te gaan en een keer een uitstapje te mogen maken naar het witte doek", laat de 35-jarige Van der Geest weten. "Ik heb heel veel zin in de opnames komende zomer en ik vind het super dat Studio 100 mij benaderd heeft voor deze rol. Uiteraard ga ik er alles aan doen een goede Rufus neer te zetten." Van der Geest, tegenwoordig vooral werkzaam als dj, was eerder te zien in de EO-productie The Passion en in enkele afleveringen van de komedieserie Zeg 'ns Aaa.

De 31-jarige Schijf is zeer verheugd over haar rol van dienstmeisje Zaila. "Met twee dochters van 4 en 6 jaar die grote fans zijn van Mega Mindy zou het een misdaad zijn om nee te zeggen tegen een rol in de derde film van hun grote heldin", zegt de actrice.

In Mega Mindy en de Snoepbaron draait alles om liefde en snoep. Mieke wil Toby voor zich winnen met een magisch liefdesdrankje van Opa Fonkel. Maar nog voordat ze het aan Toby gaan geven, wordt het drankje gestolen en wordt ook Oma Fonkel ontvoerd. Al snel blijkt dat de gemene Snoepbaron hierachter zit, die de vrienden van Mega Mindy één voor één voor zich weet te winnen. Hiermee staat Mega Mindy voor haar moeilijkste strijd ooit, want ze moet het opnemen tegen de mensen van wie ze het meest houdt.


Dennis van der Geest maakt filmdebuut (Foto: Novum)