[DTM] Van der Zande: "Zeer goed weekend"

Peterselieman

Renger van der Zande behaalde vandaag in de DTM Series zijn beste resultaat uit zijn carrière. Al in de derde race pakte de Nederlander een tiende stek na als dertiende te zijn gestart. Hij beseft dat er met een goede kwalificatie en goede pitstops meer voor hem in zit.

"Dit was een heel goed weekend, op de kwalificatie na. De snelheid zat er goed in en als ik me straks wat beter kan kwalificeren, dan zal ik ook meer naar voren kunnen rijden. Ik had vandaag een superstart en een goede eerste ronde, waardoor ik meteen wat mensen wist in te halen. Later haalde ik ook Gary Paffett in, dat was wel een mooi momentje," zei Van der Zande.

"Na de eerste pitstop lag hij weer voor me en na de tweede Coulthard ook. We hebben het verloren tussen de eerste en tweede pitstop en we moeten nog uitvinden waar dat precies aan lag. De snelheid is erg goed en in de test op donderdag was ik ook continu snel. Jammer dat ik in de kwalificatie slechts dertiende was. Dit is ook pas mijn derde raceweekend en ik voel dat het erin zit. Als we nog iets beter kwalificeren, kunnen we punten scoren."