Terry prijst 'geweldige' Hiddink

Sjors (Sj0rSz)

Chelsea is op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van Carlo Ancelotti. Guus Hiddink is één van de gegadigden, tot blijdschap van John Terry.

Als het aan de aanvoerder ligt staat óf Hiddink óf Mark Hughes volgend seizoen voor de groep. "Er wordt momenteel veel gespeculeerd", merkt Terry op tegen de BBC. "Persoonlijk vond ik het erg jammer dat Carlo vertrok. Als spelersgroep kunnen we nu weinig anders dan afwachten tot het moment dat de club een beslissing neemt."

Hughes maakt een goede kans. De oefenmeester pakte afgelopen week zijn biezen bij Fulham. "Hughes is hopelijk een trainer waar de club een gesprek mee aangaat", zegt Terry. "Als het Hughes wordt, zullen wij hem als trainer hartelijk welkom heten." Hughes wordt ook in verband gebracht met Aston Villa, waar Gerard Houllier vertrekt.

Hiddink blijft echter favoriet, bij zowel de clubleiding als de spelersgroep. De Nederlander was in 2009 ook al kortstondig eindverantwoordelijke in Londen en bekroonde dat met het winnen van de FA Cup. "We hebben een geweldige tijd gehad onder Hiddink. Hij is absoluut welkom. Wie het ook wordt, wij hebben als spelers toch geen invloed op het besluit."