Krol: "Serero wordt een grote hit"

donroyco

Ajax heeft met Thulani Serero een juweeltje binnengehaald. Dat is althans de mening van Ruud Krol. De aanvallend ingestelde middenvelder, die talent én speler van het jaar in Zuid-Afrika werd, tekende onlangs een vierjarig contract in Amsterdam. "Hij heeft een groot hart en wordt een grote hit", aldus Krol in het Zuid-Afrikaanse The Sowetan. "Hij zal slagen als hij luistert naar de instructies van de trainers in Amsterdam en zich goed inzet."

"Hij is een toekomstig 'Bafana Bafana' ster", vervolgt Krol met een verwijzing naar het nationale elftal van Zuid-Afrika. Krol, zelf coach van landskampioen Orlando Pirates, heeft meerdere gesprekken gevoerd met Serero. Met de overgang van Serero naar Ajax is naar verluidt 2,5 miljoen euro gemoeid.

De aanwinst zegt dat hij bezig is het met voorbereiden op het leven in Nederland. "Ajax is een grote club en ze spelen Champions League volgend jaar. Volgende maand ga ik naar Amsterdam en zal ik met ze op trainingskamp gaan. Ik heb tien dagen stage gelopen en weet al een beetje hoe het daar er aan toe gaat."