Keane schiet zichzelf in recordboeken

donroyco

Robbie Keane heeft zaterdagavond voor een mijlpaal gezorgd met zijn treffer in de interland tegen Macedonië. De Macedoniërs zagen Keane namens Ierland tweemaal doel treffen. De spits is daarmee de eerste Ierse of Britse speler die meer dan vijftig interlandgoals achter zijn naam heeft staan. De 30-jarige Keane had 107 interlands nodig om tot de mijlpaal te komen.

Door de twee doelpunten van Keane is Sir Bobby Charlton zijn record van 49 treffers kwijt. "Ik heb nog niet nagedacht over mijn volgende doel", aldus Keane op de website van de UEFA. "Voor mij is het het belangrijkst dat we als team blijven winnen. Dat is het enige wat telt." 

"Maar ik ben natuurlijk ontzettend blij met het feit dat ik in het rijtje met zulke illustere namen sta", besluit de aanvaller. Dankzij de twee treffers van Keane won Ierland met 0-2 in Macedonië en blijft de ploeg volop in de race voor een EK-ticket. Het team van bondscoach Giovanni Trapattoni staat gedeeld eerste in groep B. Rusland en Slowakije verzamelden evenveel punten.