Sergeant: "Gilbert is onbetaalbaar geworden"

Peterselieman

De manager van de Omega Pharma-Lotto-ploeg Mark Sergeant vreest dat hij voor het volgende wielerseizoen Philippe Gilbert niet zal kunnen weten te behouden. Hij vreest dat zeker omdat de sponsors uit elkaar gaan de ploeg niet voldoende financiële middelen ter beschikking heeft om de toprenner een goed salaris te kunnen bieden.

"Ik denk niet dat het geld daar is om hem te betalen. Dat geld zou er wellicht ook niet geweest zijn mochten de sponsors samengebleven zijn. Gilbert is de Contador van de eensdagskoersen. Hij heeft een punt bereikt waarop hij het echt grote geld kan verdienen," zei Sergeant tegen Het Laatste Nieuws.

Gilbert schroefde dit voorjaar zijn marktwaarde flink op door in elf dagen tijd de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam te schrijven. "De laatste vergadering van het directiecomité was na de Brabantse Pijl en de Gold Race. We wisten dat Gilbert duurder zou worden. En toen volgden de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik."

De manager weet niet of de Waal Gilbert zal gaan kiezen voor het Vlaamse Quick Step. "Als het geld er is, zal het Philippe nog moeten aanstaan ook. Hij heeft zijn principes. Ik begrijp dat Team Sky Gilbert wil hebben. Sky is een wereldspeler en Philippe spreekt zijn talen. Met Gilbert kun je overal ter wereld terecht."