Capello bespaart Bent kritiek na missers

Olga Kroeders

Engeland morste tegen Zwitserland kostbare punten (2-2), mede als gevolg van enkele grote missers van spits Darren Bent. Bondscoach Fabio Capello gaf de spits niet de schuld.

Dat beweerde de Tottenham Hotspur-aanvaller na afloop zelf tegenover de pers. Engeland was teruggekomen van een 0-2 achterstand op New Wembley, toen Jack Wilshere Bent met een sublieme pass vrij voor de keeper bracht. Als Bent niet had gemist had Engeland een imponerende comeback bekroond met de voorsprong. Het gebeurde niet en Engeland morste punten in de EK-kwalificatie: 2-2.

Door de missers van Bent moet Engeland in de resterende drie kwalificatieduels alle zeilen bijzetten om groepswinnaar te worden. De ploeg van Capello heeft nu evenveel punten (elf) als nummer twee Montenegro. Ondanks dat was Capello na afloop aardig voor Bent.

''Ik liep de kleedkamer binnen en Capello zei meteen: Maak je geen zorgen. Na de tweede misser had hij hetzelfde al gezegd toen ik langs de zijlijn liep. Het was een geweldige bal van Jack (Wilshere, red.) bij de eerste kans, maar de keeper kwam uit en er was niet echt een hoek om hem in te plaatsen'', aldus de gelaten Bent, tegenover FIFA.com.