[NHL] Canucks winnen ook tweede duel

Olga Kroeders

Vancouver Canucks heeft een 2-0 voorsprong genomen in de strijd om de Stanley Cup. De Canadese ijshockeyers wonnen gisteren met 3-2 van Boston Bruins. Daar hadden de Canucks wel verlenging voor nodig. Al na elf seconden was het Alexandre Burrows die de winnende score maakte. Vancouver won het eerste duel al met 1-0.

Burrows had de Canucks in eigen huis ook al op voorsprong gezet in de eerste periode. In de tweede periode waren het echter de Bruins die de score in hun voordeel ombogen. Milan Lucic tekende voor de eerste Bruins-goal in de best-of-sevenserie en even later was ook Mark Recchi trefzeker.

In de laatste periode sleepte de thuisploeg er echter alsnog een verlenging uit. Daniel Sedin werd vrijgespeeld en schoof de bal langs Boston-goalie Tim Thomas in het net. De noodzakelijk geworden verlenging was al na elf seconden voorbij. Na twee contacten van Boston nam Vancouver de puck over en was het Burrows die om het doel schaatste en het net vond.

Morgen wordt het derde duel afgewerkt. Dan is Boston de plaats van handeling. De Bruins spelen ook het vierde duel thuis.