Ecclestone wil alleen naar Bahrein als het veilig is

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil dat de Grand Prix van Bahrein alleen doorgaat als het echt veilig is in het koninkrijk. Gisteren bepaalde World Motor Sport Council van de FIA dat de wedstrijd op 30 oktober ingehaald zal gaan worden en dat de Grand Prix van India naar een nader te bepalen datum zal verhuizen.

De teams verenigd in de Formula One Teams' Association moeten nog met een reactie naar buiten treden, maar Ecclestone verwacht niet dat ze dwars gaan liggen. Dat doet wel Red Bull-coureur Mark Webber die het onbegrijpelijk vindt dat de wedstrijd weer op de kalender staat en dat het seizoen hierdoor tot in december zal gaan duren.

"De waarheid vertelt ons dat de FIA zijn goedkeuring heeft gegeven, de World Motor Sport Council heeft erover gestemd. De FIA heeft mensen naar Bahrein gestuurd om de situatie in kaart te brengen en toen zij terug kwamen, werd gemeld dat alles in orde is. Het moge duidelijk dat we in oktober pas naar Bahrein gaan als iedereen daar veilig is," zei Ecclestone.

De Brit verwacht niet dat de teams dwars gaan liggen. "Natuurlijk blijven we de situatie in Bahrein in de gaten houden. Als het rustig is en we er zonder problemen heen kunnen, dan gaan we en vinden de teams het vast prima. Uiteraard zouden zij liever niet racen in december, maar dit zijn ongebruikelijke omstandigheden."