Grote brand in Tilburgse papierhandel

Redactie

In een papierhandel in Tilburg is zaterdagmiddag een grote brand uitgebroken. Bij de brand komt veel rook vrij. De rook is volgens een politiewoordvoerder tot in de wijde omgeving te zien en trekt over het centrum. Bij de brand komen geen gevaarlijke hoeveelheden schadelijke stoffen vrij. Niemand is gewond geraakt.

De brand brak omstreeks 16.15 uur door nog onbekende oorzaak uit in een loods van de papierhandel aan de Centaurusweg in Tilburg. Het vuur sloeg kort daarop over op het bedrijf. Omstreeks 19.00 uur meldt de woordvoerder dat de brandweer het vuur steeds meer onder controle heeft en dat steeds minder rook vrijkomt. Het sein brand meester is nog niet gegeven. Het pand kan als verloren worden beschouwd.

In totaal circa tweehonderd hulpverleners zijn ingezet vanwege de brand. Vanwege de vrijkomende rook is het vrijblijvende advies aan mensen die er last van hebben binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Korte tijd werd gevreesd voor gevolgen van de brand voor een festival in de buurt, dat zaterdagavond in de stad plaatsvindt. De woordvoerder stelt dat er echter geen grote gevolgen worden verwacht. "Alleen mensen die last hebben van de rook, kunnen misschien beter niet gaan."

De brandweer is naar verwachting nog lange tijd zoet met de brand. Als het sein brand meester is gegeven, gaat er vermoedelijk nog uren werk zitten in het nablussen. "Er heeft papier in brand gestaan. Dat moet allemaal uit elkaar worden getrokken", zegt de woordvoerder. Mogelijk neemt het nablussen nog tot het begin van zondagmiddag in beslag.

Foto's van de brand zijn hier te bekijken.