School verstrekte ten onrechte diploma's

Redactie

Het ROC Landstede in Zwolle heeft vorig jaar ten onrechte diploma’s gegeven aan twintig mbo-leerlingen. Het gaat om negentien scholieren van de opleiding netwerkbeheerder en een leerling die de opleiding ICT-beheerder volgde. Dat blijkt uit een publicatie van de Onderwijsinspectie, waar de Stentor zaterdag over berichtte.

De leerlingen kregen hun diploma zonder dat ze de verplichte stage hadden gelopen. De school bevestigde het incident. Volgens de school was destijds sprake van administratieve onvolkomenheden en is verzuimd om voor de leerlingen vrijstelling voor de stage aan te vragen bij de inspectie. De school heeft de verantwoordelijke docent ontslagen.

Landstede schrijft in een reactie op haar website dat 'de ICT-opleidingen de afgelopen jaren onderhevig zijn geweest aan een intensief verbetertraject met als resultaat dat de kwaliteit van het onderwijs en examinering inmiddels ruim op orde is en de relatie met het werkveld sterk is verbeterd'. De school vindt het dan ook spijtig dat het verleden de opleiding blijft achtervolgen.