[RG] Na Li pakt titel in Parijs

Olga Kroeders

De Chinese tennisster Na Li heeft Roland Garros gewonnen. De nummer zes van de plaatsingslijst was in de finale in Parijs met 6-4 en 7-6 (0) te sterk voor de Italiaanse titelverdedigster Francesca Schiavone (5).

Naast dat ze prima serveerde, was er ook op het loopvermogen van Li weinig aan te merken. Schiavone had gelijk al grote moeite om haar eigen opslag te behouden. De Chinese kwam niet in problemen op haar eigen service en ze brak Schiavone in de vijfde game. Die break was genoeg om de winst in de eerste set naar zich toe te trekken.

Schiavone probeerde Li in de tweede set met hoge topspinballen en stopvolley's uit haar ritme te halen maar Li liet zich niet van de wijs brengen. Ze brak Schiavone direct.  De Italiaanse wist echter terug te komen vooral door een aantal missers van Li. De Chinese liet een kans op 4-1 onbenut en kreeg ook meer moeite met haar service. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin was Li weer oppermachtig: Ze won alle zeven punten.

Li is de eerste Chinese die een grandslamtoernooi wint. Eerder dit jaar werd ze in de finale van de Australian Open verslagen door Kim Clijsters.