Kuijt: "Misschien over twee jaar terug"

Olga Kroeders

Dirk Kuijt heeft het goed naar zijn zin bij Liverpool en is blij met de professionaliteit. Toch denkt hij wel eens aan Feyenoord en over een terugkeer naar die club.

Kuijt heeft net voor twee jaar bijgetekend bij The Reds. "Ik heb bijgetekend omdat ik vertrouwen heb in de club. Aan alles merkte ik dat de ambities hoog liggen. De aanstelling van Steve Clarke, die assistent was van Mourinho bij Chelsea. Gewoon een heel goede veldtrainer. Dat soort dingen. De club streeft nu weer naar een niveau dat bij de club past", vertelt Kuijt aan het Algemeen Dagblad.

Maar Feyenoord blijft in de gedachten van de aanvaller. "Maar je mag eerlijk waar weten dat ik bij elk contract dat ik bij Liverpool tekende Feyenoord in mijn achterhoofd had. Ook nu weer. Ik heb het gevoel dat ik bij een topclub in Europa zit, het streven is om nog kampioen te worden en bekers te winnen."

De dertigjarige Katwijker ziet een terugkeer alleen zitten in een bepaalde situatie. "ik wil dus ook graag terug naar Feyenoord, echter, alleen als ik met Feyenoord kampioen kan worden. Ik wil ook niet terug op 35-jarige leeftijd. Dan heb je een heel andere Kuijt dan die wegging uit De Kuip. Over twee jaar, dat zou een moment kunnen zijn."