Treinverkeer rond Amsterdam zwaar verstoord

Redactie

Treinreizigers rond Amsterdam hebben vrijdagavond te maken met fikse vertragingen. De problemen zijn ontstaan, nadat een machinist aan het einde van de middag in de Schipholtunnel een brandlucht rook, waarop het treinverkeer rond Schiphol circa driekwartier stillag, meldt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.

Het treinverkeer is daardoor 'ernstig verstoord geraakt', waardoor de NS de treinen niet meer volgens de normale dienstregeling kan laten rijden. "Het is niet gelukt weer terug in de dienstregeling te komen", zegt de zegsvrouw van ProRail.

De problemen zijn vooral rond Amsterdam groot. "En eigenlijk overal waar vanaf Amsterdam naartoe wordt gereden, hebben reizigers last van vertragingen."

Reizigers van en naar Amsterdam Centraal moeten rekening houden met een vertraging van tussen een halfuur en een uur, omdat er minder treinen rijden. De verwachting is dat de problemen de rest van de dag aanhouden. Ook tussen Utrecht en Schiphol en Amersfoort en Schiphol moeten reizigers tot en met de rest van de avond rekening houden met uitval van treinen. "We proberen zo veel mogelijk treinen te laten rijden."

Reizigersorganisatie Voor Beter OV heeft in een brief inmiddels opheldering aan de NS en ProRail gevraagd.