[RG] Nadal voor zesde keer naar finale

Frank (franklop)

Rafael Nadal heeft voor de zesde keer in zeven jaar tijd de finale weten te bereiken van Roland Garros. De Spanjaard, nu nog nummer één van de wereld, versloeg de Brit Andy Murray na een partij van ruim drie uur en een kwartier in drie sets; 6-4, 7-5 en 6-4.

In de eerste set kreeg Murray genoeg kansen op de service van Nadal, die het toernooi al vijf keer won. Het was echter de Spanjaard die twee keer door de service van de Schot wist te breaken. Hij pakte er nog wel één terug, maar dat was niet voldoende. In de tweede set vlogen de breaks over en weer, maar was het altijd Murray die in de achtervolging moest.

Hij kreeg twee kansen om een break voor te komen, maar liet dit na. Op 5-5 plaatste Nadal vervolgens de beslissende break in die set. Ook in de eerste game van de derde set werd Murray gebroken. Murray kreeg de daaropvolgende games kansen op de service van Nadal, maar wist deze niet te benutten. Het bleef een boeiend gevecht, maar Murray wist te weinig van zijn in totaal achttien kansen gedurende de partij om te zetten in breaks.

Op 5-4 kreeg Nadal zijn eerste matchpoint. Hij pakte gelijk zijn eerste kans en bereikte daarmee zijn zesde finale op Roland Garros in zeven jaar tijd.

Ondanks zijn finaleplaats kan Nadal zijn nummer één positie vandaag nog kwijtraken. Als Novak Djokovic later op de dag in de halve finale Roger Federer weet te verslagen, dan neemt de Serviër die positie na het toernooi over.