Terry verheugd met terugkeer Ferdinand

Olga Kroeders

Engeland-aanvoerder John Terry is blij met de terugkeer van collega-international Rio Ferdinand. De verdediger van Manchester United was maanden afwezig door blessures.

Tegenover SkySports laat Terry weten dat er geen problemen zijn tussen hem en Ferdinand: "Nee, er speelt helemaal niks tussen ons. Eigenlijk zijn er ook nooit problemen geweest", aldus Terry. Ferdinand was tijdens het WK in Zuid-Afrika aanvoerder van de Three Lions, maar moest de band na het WK weer inleveren bij Terry. Hierover was Ferdinand destijds not amused.

Bondscoach Fabio Capello maakte Ferdinand aanvoerder nadat bekend werd dat Terry het bed had gedeeld met de toenmalige vriendin van collega-international Wayne Bridge. Bridge hield destijds de eer aan zichzelf en nam afscheid van het Engelse team. Door de consternatie besloot Capello om Terry de aanvoerdersband te ontnemen.

Volgens de Chelsea-verdediger is de relatie tussen Ferdinand en Capello ook weer helemaal de oude: "Tussen die twee zit het goed, alles is uitgepraat", zegt Terry. "De sfeer binnen het elftal is sowieso uitstekend. We hebben een goede groep die veel voor elkaar over heeft".