Adidas blijft sponsor van FIFA

Olga Kroeders

Adidas blijft de FIFA sponsoren. De Duitse fabrikant van sportartikelen laat dat vandaag weten in een verklaring. Adidas sprak eerder zijn zorgen uit over de corruptieverschijnselen die de wereldvoetbalbond teisteren.

"De negatieve teneur rond de FIFA is niet goed voor de organisatie, het voetbal en de sponsors. We hopen dat de FIFA zijn best doet om snel duidelijkheid te geven over de beschuldigingen", benadrukt Adidas. De fabrikant houdt wel voldoende vertrouwen om de samenwerking voort te zetten.

Naast Adidas maakten ook sponsors Coca Cola, Visa en Emirates Airline zich zorgen over de corruptieverschijnselen binnen de FIFA. Het is nog niet duidelijk of de andere organisaties Adidas volgen in de steun voor de bond.

Sepp Blatter werd woensdag herkozen als FIFA-president, nadat hij als de enige kandidaat was overgebleven. Zijn tegenstrever Mohamed bin Hammam trok zich vorige week terug. De Qatarees werd zondag net als vicevoorzitter Jack Warner geschorst door de FIFA. Beiden worden verdacht van corruptie.