HTC-renner Pinotti drie maanden uitgeschakeld

Olga Kroeders

Pinotti kan de komende drie maanden niet fietsen. Dat zegt de Italiaanse renner van HTC-Highroad op de website Velo Nation. Pinotti heeft vorige week in de Giro d'Italia zijn bekken gebroken. De 35-jarige tijdrijder mist daardoor mogelijk het wereldkampioenschap dat eind september in Denemarken plaatsvindt.

"De artsen hebben mij verteld dat ik tien tot twaalf weken niet mag fietsen." Pinotti ontbreekt in ieder geval tijdens het Italiaans kampioenschap tijdrijden dat eind juni wordt verreden. De Italiaan is titelhouder in de race tegen de klok. "Ik heb echter geen haast. Het belangrijkste is dat ik volledig herstel."

Het contract van Pinotti bij HTC verloopt medio 2012, maar de Italiaan is niet bang dat hij geen werkgever kan vinden. "Ik heb laten zien dat ik goed reed in de Giro en ook in de Ronde van Romandië en de Tirreno-Adriatico goed was. Ik behoor tot de tien beste tijdrijders en de twintig beste klimmers van de wereld. Bovendien heb ik veel ervaring. Het vinden van een team wordt dus geen probleem."