Fowler niet terug naar Perth Glory

Olga Kroeders

Voetballer Robbie Fowler speelt volgend jaar niet opnieuw voor Perth Glory in de Australische A-League. Dat heeft de spits gemeld aan de voorzitter van de Australische club. Fowler geeft familieredenen op als oorzaak van zijn vertrek. De 36-jarige Engelsman is bovendien bezig met het behalen van zijn trainerspapieren in Engeland.

Fowler speelde een seizoen bij Perth waar hij in 28 duels negen keer scoorde. Daarvoor speelde hij al een seizoen in Australië bij North Queensland Fury. Fowler zou tegen Perth hebben gezegd dat hij geen plannen heeft om zijn carrière elders voort te zetten.

Fowler werd in 1993 uit het niets een vaste waarde in de aanval van Liverpool. Het product uit de eigen jeugdopleiding zou tot het seizoen 2001/2002 blijven, waarna hij vertrok naar Leeds United. Via Manchester City keerde hij in 2005/2006 weer terug bij Liverpool voor nog anderhalf seizoen. In totaal speelde hij 266 competitieduels voor de Reds waarin hij 128 keer scoorde.

Na zijn tweede vertrek bij Liverpool speelde hij nergens langer dan een jaar. Na Cardiff City en Blackburn Rovers vertrok hij naar Australië waar North Queensland Fury hem voor twee jaar vastlegde. Die club raakte echter na een seizoen in financiële moeilijkheden waarop Fowler verhuisde naar Perth.