Utrecht wil zeven miljoen voor Mertens

Peterselieman

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren is niet bereid om Kevin Strootman en Dries Mertens voor minder dan de hoofdprijs te laten vertrekken. Beide spelers staan in de belangstelling van verschillende clubs, maar mogen niet zonder slag of stoot weg.

"Andere clubs moeten niet denken dat wij spelers goedkoop van de hand doen, omdat wij geld nodig zouden hebben", zei grootaandeelhouder Van Seumeren tegen Voetbal International. "FC Twente bood tweeënhalf miljoen euro voor Strootman. Ajax had hooguit vier miljoen willen geven voor Mertens, als wij tenminste uit hadden onderhandeld. Dat kunnen we niet serieus nemen."

"Zowel dat bod van Ajax niet als dat van Twente. Wij willen toch wel zo'n zeven miljoen voor Dries. Dat is veel geld. Als dat voor clubs te veel is, prima dan. Wij willen met deze club vooruit. Volgend seizoen willen we tussen plaats drie en acht spelen. Wij willen met elkaar verder, we gaan hiet niet meer tussen plaats negen en twaalf voetballen. Die tijd is definitief voorbij."

"Mijn uitgangspunt is dat we met Utrecht quitte draaien en geen transferinkomsten meer nodig hebben om de begroting op orde te krijgen. Natuurlijk kan ik nu wel quitte draaien, dan doen we Mertens en Strootman zo weg. Dat doen we dus niet", aldus Van Seumeren, die deze week Erwin Koeman aanstelde als opvolger van Ton du Chatinier. Utrecht werd met Du Chat negende.