Zelfde explosieven bij Ikea-vestigingen

Redactie

De explosieven die bij de Ikea-vestiging in het Brabantse Son zijn aangetroffen, komen overeen met de explosieven die in België en Frankrijk zijn gebruikt. Dat meldt de politie woensdag.

Maandagavond vonden explosies plaats bij vestigingen van Ikea in Son, het Belgische Gent en Lomme in Frankrijk. Er waren vooraf geen bedreigingen bij het bedrijf binnengekomen.

In Son ontplofte een pakketje in een prullenbak bij de ingang van de Ikea. De vuilnisbak werd verwoest. Een tweede pakketje bij de ingang werd onschadelijk gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst. Beide pakketjes bestonden volgens de politie uit licht explosief materiaal, waarmee mensen ernstig kunnen worden verwond.

Ikea heeft woensdagmiddag officieel aangifte gedaan bij de politie. Het politieonderzoek is nog in volle gang. Het motief van de daders is nog altijd onbekend. De politie is op zoek naar getuigen die maandag gedurende de dag iets bijzonders zagen bij de ontplofte afvalbak. Ook hoopt de politie dat mensen ter hoogte van de ingang foto's of filmpjes hebben gemaakt.