Clairy Polak in beeld voor actualiteitenprogramma

Redactie

Paul Rosenmöller wordt een van de presentatoren van een nieuw actualiteitenprogramma op Nederland 2. De omroepen IKON, VPRO en NTR zijn nog in gesprek over andere presentatoren voor Gesprek op 2, waarbij ook Clairy Polak in beeld is.

Voormalig Tweede Kamerlid voor GroenLinks Paul Rosenmöller kondigde zondag op de radio aan dat hij de presentatie van het programma voor de IKON op zich neemt. Daarop werd maandagochtend in verschillende media gespeculeerd over de deelname van Clairy Polak. Zij zou namens de NTR gaan presenteren.

Een IKON-woordvoerder liet weten dat de gesprekken tussen de omroepen nog niet zijn afgerond, maar dat het 'niet ondenkbaar' is dat Polak namens de NTR gaat bijdragen. De NTR kon nog niet bevestigen of het programma er komt, en of Clairy Polak bij de gesprekken betrokken is.

Mocht alles doorgaan, neemt Chris Kijne (52) de presentatie namens de VPRO op zich, zo liet een woordvoerder van de omroep maandag weten. Naar verwachting brengen de omroepen volgende week naar buiten wie de andere presentatoren worden.

Gesprek op 2 moet vanaf november elke zondag het programma Uitgesproken vervangen. Het einde van het samenwerkingsverband tussen WNL, EO en VARA werd eerder al aangekondigd.

De 55-jarige Polak presenteerde eerder NOVA, en vertrok toen ze bij opvolger Nieuwsuur niet volledig aan haar trekken kwam. Ze werkt nog altijd bij Buitenhof en het Oog op Morgen.


'Clairy Polak' over switchen van zenders..