Toch tropische middag in Limburg

Redactie

In Nederland is het maandag toch warmer geworden dan 30 graden. In het Limburgse Ell en Arcen was het rond 16.00 uur 30,3 graden, meldt weeronline.nl. Deze plaatsen waren het warmst van heel Nederland.

Ook in Maastricht was het maandag warm: daar werd het exact 30 graden. Een officiële tropische dag zat er maandag echter niet in, omdat dat alleen het geval is als het in De Bilt boven de 30 graden wordt.

Op de Wadden was het het koudst. Daar was het net boven de 20 graden, ondanks dat de zon ook daar fel scheen. "Maar de Wadden worden omringd door koud water", verklaart een woordvoerder van weeronline.

Eerder maandag verwachtte weeronline nog dat de 30 graden in Nederland net niet zou worden gehaald. Rond 13.30 uur was het in Noord-Brabant, Limburg en het zuidoosten van Gelderland het warmst met ongeveer 27 graden.

Voor dinsdag wordt frisser weer verwacht. De dag begint bewolkt en regenachtig met een frisse wind. Hoewel later de zon doorbreekt, wordt het vermoedelijk niet warmer dan 16 graden.