Vettel erg blij met overwinning in Monaco

Peterselieman

Sebastian Vettel behaalde gisteren in de Grand Prix van Monaco een zwaarbevochten overwinning. De Red Bull-coureur stopte slechts eenmaal in de pits en kon zo ondanks aandringen van Fernando Alonso en Jenson Button zijn vijfde zege van het jaar boeken. Het zorgde voor veel blijdschap bij de Duitser.

"Ongelooflijk, wat een vermakelijke race was dit. Ik ben extreem blij met deze overwinning. Op een zeker moment lag ik nog tweede, vijftien seconden achter Jenson. De zege leek er toen niet meer in te zitten. Maar er gebeuren altijd rare dingen in Monaco en ook vandaag dus weer. Ik ben echt enorm blij met dit fantastische resultaat. Het is een enorme eer dat mijn naam nu wordt bijgeschreven op de lijst met eerdere winnaars van deze race. Dit was een perfecte dag," zei Vettel.

Zo perfect als Vettel de dag schetst verliep deze niet voor Red Bull Racing. Het team haalde de Duitser binnen, maar door een miscommunicatie ging de pitstop de mist in. De banden kwamen te laat naar buiten en bleken ook nog de zachte in plaats van de superzachte te zijn. Vettel verloor de leiding aan Button en besloot niet meer te stoppen voor nieuw rubber. Teamgenoot Mark Webber kwam direct na Vettel binnen en ook zijn pitstop ging de mist in omdat ook voor de Australiër de banden te laat naar buiten kwamen. Hij wist de race uiteindelijk nog als vierde af te sluiten.

Vettel had in de slotfase van de wedstrijd Alonso en Button op zijn staart zitten en leek onder de druk van het versleten rubber te moeten bezwijken, maar de rode vlag na de crash van Jaime Alguersuari en Vitaly Petrov zorgde er voor dat Red Bull op de grid Vettel nieuwe banden kon geven, waarna de Duitser in de laatste vijf ronden niet meer in de problemen kwam.