Wijnaldum: "Langer bij Feyenoord ook optie"

Olga Kroeders

Georginio Wijnaldum sluit niet uit dat hij zijn contract bij Feyenoord verlengt. De verbintenis van de aanvallende middenvelder loopt in de zomer van 2012 af.

"Ik heb altijd aangegeven dat ik pas na het seizoen met de clubleiding zou gaan praten", zegt de Feyenoorder in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik snap dat de pers, de supporters en de leiding van Feyenoord duidelijkheid willen. Maar echt, ik heb nog geen beslissing genomen."

Een transfer is niet de enige optie voor Wijnaldum. FC Twente is in ieder geval afgehaakt voor de middenvelder. "Langer bij Feyenoord blijven is ook echt een serieuze mogelijkheid. Het is wel beter dat er duidelijkheid komt. De laatste maanden ging ik soms met lood in mijn schoenen na wedstrijden naar de pers. Het is niet makkelijk om een beslissing te nemen."

"Weet je waar ik de laatste tijd veel aan denk? Aan mijn jaren als jeugdspeler bij Sparta en later Feyenoord. Al die tijd werk je toe naar een doorbraak in het eerste elftal, terwijl je nu pas beseft hoe fijn het was als jeugdspeler. Later komt er zoveel meer bij kijken. Bijvoorbeeld mensen die continu willen weten of je blijft of niet", aldus Wijnaldum.