Rijstroken A16 dicht door botsing

Redactie

Bij een ongeluk op de A16 van Rotterdam naar Breda zijn maandagochtend drie voertuigen betrokken geraakt. Drie rijstroken zijn afgesloten, meldt de VerkeersInformatieDienst. Verkeer kan er nog wel langs, maar dat gaat heel langzaam. Daarom wordt het omgeleid.

Rond 07.15 uur botsten twee auto's op elkaar. Een derde automobilist kon hen niet meer ontwijken. Alle drie de bestuurders hadden na het ongeluk pijn in hun nek. In zulke gevallen nemen de hulpdiensten geen risico en worden de bestuurders uit hun auto geknipt.

Er gingen geruchten dat er een militair voertuig bij het ongeval was betrokken, maar het blijkt om een auto van de marechaussee te gaan. De bestuurder was bij het ongeval gestopt om hulp te verlenen. Passerende automobilisten concludeerden vervolgens dat de auto bij het ongeluk was betrokken.

Verderop op de snelweg is nog een ongeluk gebeurd waarbij twee auto's zijn betrokken. Hierbij vielen volgens de politie geen gewonden.

De laatste verwachting is dat de weg rond 09.00 uur wordt vrijgegeven. Rond 08.00 uur stond er 10 kilometer stilstaand verkeer. De vertraging zou meer dan een half uur zijn.