[Upd] Olympische nominatie Schippers, Sintnicolaas

Frank (franklop)

Meerkamptalent Dafne Schippers heeft een olympische nominatie overgehouden aan de internationale meerkamp in Götzis. Op het prestigieuze evenement, waaraan alle wereldtoppers meedoen, werd ze achtste. Dit was precies genoeg voor een nominatie.

Ze behaalde 6172 punten in Oostenrijk, waarmee ze ruim achter de Britse Jessica Ennis eindigde (6790 punten). Naast haar olympische nominatie wist ze zich ook te kwalificeren voor het WK Atletiek dat later dit jaar in Dague wordt gehouden. Dit deed Schippers niet alleen op de meerkamp, maar ook op de 200 meter die ze zaterdag in 22,90 voltooide.

Het is echter nog niet bekend of ze meedoet aan het WK. De 18-jarige Schippers heeft het EK voor junioren in Tallinn als hoofddoel staan voor dit jaar. Daarna beslist de studente pas of ze ook naar het WK gaat.

Update 20:50 uur

Ook Eelco Sintnicolaas heeft een olympische nominatie gepakt in Götzis. Sintnicolaas eindigde op de tienkamp in Oostenrijk als vierde met 8304 punten. Ingmar Vos kwam niet verder dan de negende plaats met 8105 punten en liep een Olympische nominatie mis. Hij plaatste zich net als Sintnicolaas wel voor de wereldkampioenschappen.