FIFA 12 officieel onthuld

Christopher (Wumbo7)

Het zal voor velen niet als verrassing komen. EA heeft zojuist FIFA 12 officieel aangekondigd. Zelf noemen ze de game "geen evolutionaire, maar revolutionaire" stap in de serie.

FIFA 12 zal namelijk de nieuwe 'Player Impact Engine' krijgen. Deze engine berekent constant de mogelijkheden tijdens fysiek contact van de voetbalspelers. Hierdoor heeft elk duel of botsing tussen de spelers een natuurlijke en geloofwaardige uitkomst. Ze zijn ook niet voorgeprogrammeerd, alles zal berekend worden. De kans dat een val twee keer hetzelfde is wordt zo wel heel gering. Op deze manier worden ook blessures realistischer. Als een speler geraakt wordt, berekent de game welke impact dit heeft op het lichaam. Als een speler met blessure doorspeelt is de kans dat hij van het veld gaat met een ernstigere blessure groter. Bij de opstelling moet je ook rekening houden met lichte blessures, zodat je geblesseerde speler niet opeens er uit ligt omdat hij toch die zwakkere enkel verstuikt. De 'Player Impact Engine' zal alleen gebruikt worden in de PlayStation 3- en Xbox 360-versie van de game.

Dit is niet het enige wat deze nieuwe engine verandert. Volgens EA mogen we rekenen op verbeteringen voor het dribbelen, tactisch verdedigen en 'pro player intelligence'. Dat laatste beïnvloedt het gedrag van de voetballers op basis van hun statistieken. Een speler met 'goed zicht' zal sneller een speler die ver weg staat aanspelen dan een speler met 'slecht zicht'.

De career-mode zal 'real-world storylines' vertellen waar het moraal van de speler, de vorm van de speler en de positie in de competitie invloed zullen hebben. Er komt een nieuw menu, aangepast aan jouw arena-speler, 'Virtual Pro' en favoriete club. Wedstrijden zullen realistischer aanvoelen door een verbeterd camera-standpunt, lichtinval, publiek en een 'real-world broadcast look and feel'.

Op de PlayStation 3 kan je met zeven man offline aan de slag. Op de Xbox 360 is dit aantal beperkt tot vier. Online kan je strijden met 22 man, in 11 tegen 11-wedstrijden. Door het nieuwe verdedigen hebben verdedigers meer te doen dan op het juiste moment op een knop te drukken en zijn zij ook volwaardig teamlid.

FIFA 12 zal uitkomen voor de PlayStation 3, Xbox 360, PC, Wii, PS2, 3DS, PSP en voor de iOS-platforms.

FIFA 12FIFA 12

FIFA 12FIFA 12

FIFA 12FIFA 12

FIFA 12FIFA 12

FIFA 12FIFA 12

FIFA 12

FIFA 12

FIFA 12