Mallya: "Sutil is stoeltje niet zeker"

Peterselieman

Adrian Sutil lijkt niet meer zo zeker van zijn stoeltje te zijn bij Force India. Mocht Eric Lux zijn aanklacht tegen de Duitser doorzetten dan denkt Force India-teambaas Vijay Mallya er over om zijn coureur eventueel te vervangen.

Sutil zou in een nachtclub in Shanghai Lux met een bierglas verwond hebben. De Duitser heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en aangegeven dat het ging om een ongeluk. Mallya houdt vertrouwen in zijn coureur omdat er nog geen verder nieuws naar buiten is gekomen. Gebeurt dit wel, dan kan de Indiër snel omslaan en besluiten een andere coureur in de auto te zetten.

"Ik weet alleen dat er een persbericht is uitgegeven waarin het incident wordt omschreven, maar sindsdien hebben we niets vernomen over het daadwerkelijk indienen van een aanklacht. Daarom nemen we nog geen standpunt in. Dat zou op dit moment onjuist zijn. We kunnen nu niet oordelen over wat Adrian wel of niet heeft gedaan. Pas als een aanklacht daadwerkelijk volgt, is er voor ons meer duidelijkheid en kunnen we gepaste actie ondernemen," zei Mallya.

De Indiër wil in ieder geval niet over één nacht ijs gaan met zijn besluit en waarschuwt Sutil dat zijn stoeltje niet veilig hoeft te zijn. "Contracten overtreffen wangedrag niet, maar ik wil geen overhaaste conclusies trekken omdat ik nog niet weet wat er is gebeurd."