Huntelaar haalde voldoening bij Oranje

Olga Kroeders

Klaas-Jan Huntelaar heeft een wisselend seizoen doorgemaakt bij Schalke 04. De spits scoorde aan het begin van het seizoen veelvuldig, maar daarna volgde een moeizame periode. Ondertussen vocht de club uit Gelsenkirchen zelfs tegen degradatie. Veel voldoening heeft Huntelaar aan zijn eerste Duitse seizoen dan ook niet beleefd.

"In de beker hebben we wel voldoening behaald en in de Champions League op zich ook", relativeert Huntelaar, die bij Oranje zijn beste wedstrijden speelde dit jaar. "Bij Nederland speel je toch het voetbal dat je als aanvaller wilt spelen. Met dat systeem ben je opgegroeid en daarin krijg je ook kansen."

De blessure die Huntelaar begin dit jaar lang aan de kant hield, was door de club verkeerd ingeschat, vertelt de aanvaller. "Het is onderschat. Soms kan je door een blessure heen spelen, maar in dit geval niet. Ik kon goed meetrainen, maar schieten lukte steeds niet, waardoor dat meetrainen zinloos was."

Toen het erg lang duurde, is Huntelaar naar Amsterdam getrokken om een eigen fysiotherapeut en arts te bezoeken. "De trainer bij Schalke had zijn eigen medische staf en de dokter kwam alleen op wedstrijddagen", vertelt hij over de situatie bij zijn club. "Als ze het gelijk goed hadden gedaan, had het de helft van de tijd geduurd."