Omkoopschandaal in Zuid-Korea

Jeffrey

Het Zuid-Koreaanse voetbal is opgeschrikt door een grootschalig omkoopschandaal. er zouden minstens tien spelers bij betrokken zijn. Volgens diverse Koreaanse media heeft de openbaar aanklager in het Changwon district, al meerdere verdachten aangehouden. Volgens de berichten zouden er minstens tien spelers uit de K-League, de hoogste afdeling van het Zuid-Koreaans voetbal, betrokken zijn bij het schandaal.

Verder zijn er twee bookmakers, onder wie één oud-voetballer, aangehouden. De twee worden verdacht van omkoping van spelers. Een officieel woordvoerder van het openbaar ministerie van Chungwon kon nog niet veel zeggen over de zaak: "Op dit moment is het onderzoek in volle gang, ik kan er dan ook niets over bekend maken", aldus de woordvoerder.

Het is voor het eerst dat Zuid-Korea wordt genoemd in een dusdanig gokschandaal. De zaak heeft in het Oost-Aziatische land voor veel opschudding gezorgd. Eerder kwamen in Duitsland al zaken aan het licht. Dit had verstrekkende gevolgen voor de hoofdrolspelers. Zo kreeg een omgekochte scheidsrechter vijfenhalf jaar cel.