Regisseur overwoog Amsterdam voor vervolg Hangover

Jeffrey

Regisseur Todd Phillips overwoog zijn nieuwste film The Hangover Part II op te nemen in Amsterdam. Phillips koos uiteindelijk voor het Thaise Bangkok 'omdat er zoveel bizarre dingen gebeuren'. Dat vertelt de 40-jarige filmmaker in een interview met Spits.

"We zochten een stad met een reputatie", zegt Phillips over de opnamelocatie. Het eerste deel van The Hangover werd opgenomen in Las Vegas. "Als je Las Vegas zegt, zeg je eigenlijk 'problemen'. Er zijn niet veel steden in de wereld die dezelfde connotatie hebben. We hebben het over drie locaties gehad, Rio de Janeiro, Amsterdam en Bangkok."

De keus viel op Bangkok, maar dat betekent niet dat de feestbeesten van The Hangover nooit neerstrijken in Amsterdam. Phillips denkt voorzichtig na over een derde film in de reeks. "Ik heb wel al een idee voor The Hangover Part III maar ik weet niet of de studio en de acteurs het wel willen."

The Hangover Part II, wederom met Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms en Justin Bartha in de hoofdrollen, is vanaf donderdag te zien in de Nederlandse bioscopen.


Regisseur overwoog Amsterdam voor vervolg Hangover (Foto: Novum)