Bill Nighy rebellenleider in remake Total Recall

Jeffrey

Bill Nighy is in bespreking voor een rol naast Colin Farrell in de remake van Total Recall. Hij zou rebellenleider Quatto spelen, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter. Het verhaal werd in 1990 verfilmd met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol.

Total Recall is gebaseerd op het verhaal We Can Remember It for You Wholesale van Phillip K. Dick, wiens boeken ook de inspiratiebronnen waren voor films als Minority Report en Blade Runner. Waar de eerste film nog ging over een opstand op Mars om de menselijke kolonisten en mutanten aan zuurstof te helpen, speelt de remake zich op aarde af, in een futuristisch Euromerica en het rivaliserende New Shanghai.

Farrell speelt de rol van Douglas Quaid, in de vorige film een rol van Schwarzenegger. Hij is een simpele fabrieksarbeider die droomt dat hij vroeger een spion was. Als hij naar Total Recall gaat, een bedrijf dat kunstmatige 'herinneringen' implanteert als een soort entertainment, blijkt dat zijn geheugen is gewist en dat hij wel degelijk een spion is geweest. De grote vraag is echter voor welke van de twee partijen.

Kate Beckinsale en Jessica Biel hebben al getekend voor de film. Zij spelen respectievelijk Quaids echtgenote en een vrouw die bij het verzet werkt.

Total Recall komt op 3 augustus in de Amerikaanse bioscopen. Een Nederlandse datum is nog niet bekend.


Bill Nighy rebellenleider in remake Total Recall (Foto: Novum)